t.ex. abonnemang, surf, mm

Varför får jag ingen täckning i utlandet?

Betalar du ditt abonnemang med faktura så är ditt abonnemang aktiverat för samtal i utlandet och då skall det fungera att använda telefonen. Det kan dock finnas ett undantag och det är om du har beställt ett helt nytt nummer då kan det finnas en spärr på ditt abonnemang. Kontakta oss på felloservice så hjälper vi dig att kolla upp detta. 

Betalar du ditt abonnemang med kort så är roaming inte aktiverat på ditt nummer. Kontakta oss på felloservice så hjälper vi dig aktivera detta. 

Du kan alltid dubbelkolla under Mina sidor om du har någon spärr för utlandstrafik och justera om du önskar att ta bort eller lägga till en sådan. 

Mobilen får ingen täckning men roaming är aktiverat i nätet

Om din mobil inte kopplar upp mot ett nätverk då du kommer till ett nytt land så kan du behöva söka en operatör manuellt i telefonen. Att du inte får täckning kan också ske om du kopplas upp mot en operatör som inte har täckning på den plats som du befinner dig på. T.ex om du är i ett hotellrum men tjocka väggar kan det vara ett tips att gå ut och se om du får täckning utomhus istället. 

Du söker efter en operatör manuellt under dina inställningar i telefonen: 

Exempel på hur du kan hitta dessa i din telefon: 

  • Android:

 Inställningar - Mobilnätverk - Nätverksoperatör

  • iPhone:

Inställningar - Operatör - stäng av automatisk och vänta tills det kommer upp förslag på operatörer att kopplas upp mot. 

Tänk på att orden kan skilja sig något för att hitta rätt beroende på vilken typ utav androidtelefon som du har. 

Ytterligare information om roaming: 
Om du har varit i ett land tidigare med din telefon och åker tillbaka dit igen så kommer telefonen ihåg det nätvek som du använde sist som du va i detta land. Kanske hade du inte Fello vid detta tillfälle? Då kanske det är så att du kopplas upp mot en raomingpartner som vi (Telias avtal) inte har avtal med och därför fungerar det inte. Lika så kanske du kopplas upp mot en operatör som inte har täckning på just den platsen som du är på. Då är det alltid bra att testa att söka efter operatörer manuellt i telefonen och testa sig fram. 

Trevlig resa!  

 
 
 
 
 

t.ex. abonnemang, surf, mm