t.ex. abonnemang, surf, mm

Vad innebär fri roaming inom EU/EES?

Fri roaming innebär att du kan ringa, SMS:a, MMS:a och surfa inom EU och EES precis som hemma utan att det kostar någonting extra. Du kan använda hela din surfmängd i ditt abonnemang när du reser inom EU och EES. 

Fri roaming gäller under kortare semesterresor och inte vid permanent boende. Befinner du dig i utlandet under längre tid kan du bli debiterad för din förbrukning, vi meddelar dig per SMS i god tid innan debitering sker. 

Befinner du dig i ett land inom EU/EES och ringer, SMS:ar eller MMS:ar till ett annat land utanför EU/EES gäller en separat prislista.

OBS! Tre viktiga saker att tänka på:

1) Det kan tillkomma avgifter för Roaming om du t.ex befinner dig på en båt och inte har tillgång till en mast på fastlandet. Då kommer din mobil att koppla upp sig mot en Satellit och detta är inte fritt. Priserna för att vara uppkopplad mot satellit kan variera så för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att stänga av telefonen eller sätta den i flygplansläge om du ska ut på havet. 

2) Vissa nummer kan ha en taxa på sig. Dessa ingår inte i de fria samtalen/SMSen. Detta kan exempelvis vara hyrbilsföretag, flygbolag, banker med mera. I vissa fall står det att dessa är kostnadsfria - detta är ifrån inhemska telefonnummer. 

3) Befinner du dig ett land som angränsar till länder som inte ingår i EU/EES kan din telefon koppla upp sig mot ett nätverk i detta land. Det kan t.ex hända om du är på öar i Grekland som ligger nära Turkiet, på Cypern eller i Italien eller Frankrike om du befinner dig nära Monaco. Om du blir uppkopplad mot en mast i ett land utanför EU/EES och använder din telefon kommer du bli debiterad för denna förbrukning enligt taxa som är för respektive land. Så håll gärna lite extra koll så att du inte åker på en onödig avgift för detta. 

t.ex. abonnemang, surf, mm