t.ex. abonnemang, surf, mm

Hur många samtal och sms ingår om jag reser inom EU/EES?

När du reser inom EU/EES kan du ringa, SMS:a och MMS:a obegränsat till Sverige och andra länder inom EU/EES utan att betala extra. 

------------

OBS! Tre viktiga saker att tänka på:

1) Det kan tillkomma avgifter för Roaming om du t.ex befinner dig på en båt och inte har tillgång till en mast på fastlandet. Då kommer din mobil att koppla upp sig mot en Satellit och detta är inte fritt. Priserna för att vara uppkopplad mot satellit kan variera så för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att stänga av roamingen om du ska ut på havet. 

2) Vissa nummer kan ha en taxa på sig. Dessa ingår inte i de fria samtalen/SMSen. Detta kan exempelvis vara hyrbilsföretag, flygbolag, banker med mera. I vissa fall står det att dessa är kostnadsfria - detta är ifrån inhemska telefonnummer. 

3) Befinner du dig ett land som angränsar till länder som inte ingår i EU/EES kan din telefon koppla upp sig mot ett nätverk i detta land. Det kan t.ex hända om du är på öar i Grekland som ligger nära Turkiet, på Cypern eller i Italien eller Frankrike om du befinner dig nära Monaco. Om du blir uppkopplad mot en mast i ett land utanför EU/EES och använder din telefon kommer du bli debiterad för denna förbrukning enligt taxa som är för respektive land. Så håll gärna lite extra koll så att du inte åker på en onödig avgift för detta. 

t.ex. abonnemang, surf, mm