Fello logotyp

6 tips för att spara batteriet på din mobiltelefon


Sofie Johansson
10 jul 2017

Artikel

Visst är det trist när mobilen kommit ner på sista procenten trots att den precis var fulladdad? Är du ständigt på jakt efter närmsta eluttag med mobilladdaren i högsta hugg eller är du på resande fot och vill dokumentera exakt allt som händer under resan? Här delar vi med oss av våra 6 bästa tips för att hålla din smartphone levande extra länge!

1. Sänk ljusstyrkan på skärmen Den största batteriboven är mobilens egna skärm! Använd låg ljusstyrka eller sätt den auto-justering så skärmens ljusstyrka anpassas efter miljön runt omkring dig.

2. Stäng av appar och automatiska uppdateringar Stäng av appar som du inte använder. Ibland hålls de öppna i bakgrunden och fortsätter att dra batteri även när du stängt appen. Stäng också av automatiska uppdateringar för dina appar. Det ändrar du i dina inställningar i din app-butik.

3. Använd energisparläge/strömsparläge De flesta smartphones har en egen inbyggd funktion för att spara lite extra batteri. Den kan heta lite olika men namnet säger det mesta. Detta kan du justera enkelt bland dina inställningar för batteriet.

Fello mobilabonnemang 4. Ladda ner musik/film istället för att streama När du streamar (lyssnar på musik eller kollar på film direkt över internet) kopplar din mobil upp sig till internet hela tiden för att ladda ner musik eller film. Detta drar oerhört stora mängder batteri – men också mycket surf. Ladda ner via wi-fi istället så sparar du både batteri och surfdata!

5. Stäng av GPS och bluetooth Även om du bara har mobilen i väskan drar funktioner och tjänster som GPS och bluetooth mycket batteri. Om du inte är i en ny stad eller kopplar upp din enhet mot andra kan du stänga av dessa tjänster. Det finns ofta en snabbväg på din mobil där du hittar detta, tex. har du en iPhone drar du fingret nerifrån och upp på skärmen och har du en Samsung drar du uppifrån och ner.

6. Sätt på flygplansläge Om du kommit ner på sista procenterna kan du sätta din mobiltelefon på flygplansläge. Det innebär att din mobil inte kommer koppla upp till nätet och det kommer inte heller att gå att ringa till dig. Men om du skulle behöva din mobil vid en kris har du fortfarande batteri kvar.

Hittar du inte dina inställningar? Tveka inte att höra av dig så hjälper vi dig gärna!

Dela på sociala medier

Kontakta oss

Felloservice finns tillgängliga helgfria vardagar via chatt (8-17), telefon (9-17) och mail.

Mina sidor

På Mina sidor kan du hantera ditt abonnemang, se din förbrukning och hämta dina fakturor.

Täckningskarta

Fello går i Telias nät. Här presenterar Telia sin täckning av mobilsurf och samtal.

Inställningar för surf och MMS

Här hittar du APN-inställningar för surf och MMS.

Fello en del av Telia Sverige AB
Vera Sandbergs Allé 5C
411 33 Göteborg
Kundnöjdhet

Hos Fello värdesätter vi våra fellos åsikter. Vi finns att recensera på Trustpilot, en oberoende omdömescommunity, med nolltolerans mot falska omdömen. Det tycker vi är schysst!


Se alla omdömen här

trustpilot logo
Följ Fello

Vi finns även på sociala medier. Följ oss gärna för uppdateringar och det senaste från kontoret.

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Copyright Telia Sverige AB 2020 - All rights reserved