image description

SURFA SOM HEMMA - FRI ROAMING INOM EU OCH EES

Som fello behöver du inte oroa dig för dyra räkningar när du reser inom EU och EES. Då kan du använda ditt abonnemang precis som hemma, utan att det kostar någonting extra eller tillkommer några andra avgifter.

När du befinner dig hemma i Sverige använder du inte roaming och då gäller andra priser för utlandssamtal, SMS och MMS. Våra aktuella priser hittar du här: fello.se/roaming

Vad innebär fri roaming?

Roaming innebär att du kopplar upp till ett nät från en annan operatör istället för ditt vanliga nät. Alla svenska operatörer har avtal med andra operatörer runt om i världen som gör det möjligt att använda mobilen när man reser utomlands.

Tidigare tog operatör ofta ut höga avgifter för samtal, meddelande och speciellt för att surfa över olika nät. Detta behöver du inte oroa dig för längre! Nu kan du ringa, skicka meddelanden och surfa med ditt abonnemang när du reser inom EU och EES utan att det tillkommer några extra kostnader.

Fri roaming gäller hela surfmängden på alla våra abonnemang. Fri roaming gäller enbart under semesterresor och inte under permanent boende. Då hänvisas du till att beställa ett abonnemang i detta land.

Tänk på!
Om du reser med färja och båt kan det hända att du tappar nätet på land och istället kopplar upp dig på internationell satellit. Detta ingår inte i den fria roamingen utan då kan du bli debiterad extra för detta. Priserna för att vara uppkopplad mot satellit kan variera så för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att stänga av roamingen om du ska ut på havet.

Befinner du dig nära en gräns till ett annat land som inte är med i EU/EES bör du hålla ett extra öga vilket nät du kopplas upp mot. Ibland kopplas du upp mot det närmsta eller starkaste nätet och tillhör det till ett land utanför EU/EES ingår det inte i den fria roamingen, utan kan bli debiterat extra för detta.

Abonnemang Pris
Ringa från EU och EES till Sverige

✅ Fritt

SMS:a och MMS:a från EU och EES till Sverige

✅ Fritt

Ringa inom EU och EES

✅ Fritt

SMS:a och MMS:a inom EU och EES

✅ Fritt

SMS:a och MMS:a från Sverige till hela världen

✅ Fritt

Ringa från Sverige till hela världen

❌ Ej fritt

Ringa från EU/EES till länder utanför EU/ESS

❌ Ej fritt

SMS:a och MMS:a från EU/EES till länder utanför EU/ESS

❌ Ej fritt

Ringa, SMS:a, MMS:a och surfa över satellit

❌ Ej fritt

Ringa eller SMS:a till betalnummer

❌ Ej fritt
Med Fello har du fri roaming i följande länder:

Belgien

Bulgarien

Cypern

Danmark

Estland

Finland

Frankrike

Grekland

Irland

Italien

Kanarieöarna

Kroatien

Lettland

Litauen

Luxemburg

Malta

Nederländerna

Polen

Portugal

Rumänien

Slovakien

Slovenien

Spanien

Storbritannien

Sverige

Tjeckien

Tyskland

Ungern

Åland

Österrike

Island

Liechtenstein

Norge

Vanliga frågor

Vad är roaming?

Roaming är när du använder mobilen utanför Sverige för att t.ex ringa samtal eller surfa med mobilen.
Vill du läsa mer om roaming har vi skrivit en artikel som förklarar vad roaming är: fello.se/vad-ar-roaming

Vad innebär det att det är fri roaming?

Fri roaming innebär att du kan ringa, SMS:a, MMS:a och surfa inom EU och EES precis som hemma utan att det kostar någonting extra. Du kan använda hela din surfmängd i ditt abonnemang när du reser inom EU och EES.

Men om du befinner dig i ett land inom EU/EES och ringer, SMS:ar eller MMS:ar till ett annat land utanför EU/EES gäller en separat prislista.

Tänk på att det kan tillkomma avgifter för Roaming om du t.ex befinner dig på en båt och inte har tillgång till en mast på fastlandet. Då kommer din mobil att koppla upp sig mot en Satellit och detta är inte fritt. Priserna för att vara uppkopplad mot satellit kan variera så för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att stänga av roamingen om du ska ut på havet.

Lika så är det viktigt att du är uppmärksam på att du kan bli debiterad för din förbrukning om du kopplas upp mot en mast som tillhör ett land utanför EU/ESS. Detta kan ske om du t.ex är på Cypern och kopplas upp mot en mast i Turkiet eller i Italien men kopplas upp mot en mast i Monaco. Så va extra uppmärksam om du befinner dig nära gränser.

Har man fri roaming i Sverige?

Nej, om du ringer från Sverige till utlandet är det en separat prislista som gäller. Roaming är enbart när du använder din telefon utanför Sveriges gränser.

Gäller fri roaming inom EU/EES på alla abonnemang hos Fello?

Fri roaming gäller på alla abonnemang hos Fello som har roaming tillgängligt och aktiverat. Betalar du med faktura (autogiro, e-postfaktura, e-faktura eller pappersfaktura) så är roaming tillgängligt och aktiverat. Beställer du ett nytt nummer är detta inte aktiverat men det är tillgängligt utan behöver aktiveras, kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig med detta.

Betalar du ditt abonnemang med kort är roaming inte aktiverat.För att få tillgång till roaming på ditt abonnemang kan du kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig.

Tänk på att det kan tillkomma avgifter för Roaming om du t.ex befinner dig på en båt och inte har tillgång till en mast på fastlandet. Då kommer din mobil att koppla upp sig mot en Satellit och priserna för att vara uppkopplad mot satellit kan variera så för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att stänga av roamingen om du ska ut på havet.

Hur många samtal och sms ingår om jag reser inom EU/EES?

När du reser inom EU/EES kan du ringa, SMS:a och MMS:a obegränsat till Sverige och andra länder inom EU/EES.

Kan jag använda hela min surfmängd när jag reser inom EU/EES?

Självklart, du kan använda hela surfmängden som ingår i ditt abonnemang både i Sverige och länder inom EU/EES.

Kan jag köpa mer surf om min surf tar slut?

Absolut, skulle din surf ta slut när du är ute och reser kan du köpa extra surf till samma pris som hemma i Sverige (1GB för 45kr eller 3GB för 115kr).

Vad kostar det om jag ringer från Sverige till ett land inom EU/EES?

I Sverige har vi ingen roaming utan då debiteras du separat enligt vår vanliga prislista.

Vad kostar det om jag åker till ett land inom EU/EES och ringer till ett land utanför EU/EES?

Om du reser till ett land inom EU/EES och där ringer till ett land utanför EU/EES gäller inte fri roaming. Då är det ett internationellt samtal som debiteras separat. Tex. om du befinner dig i Grekland och ringer till USA.

Behöver jag aktivera något på mitt abonnemang för att få tillgång till fri roaming inom EU/EES?

För att kunna använda roaming i utlandet måste du ha roaming aktiverat på din mobil. Utöver det måste du betala ditt abonnemang med fakturabetalning eller ha kontaktat oss för att genomföra en kreditkoll om du har kortbetalning som betalmetod i dagsläget.