Fello logotyp
logo

FRI ROAMING INOM EU OCH EES - SURFA SOM HEMMA

Vad innebär fri roaming?

Roaming innebär att du kopplar upp till ett nät från en annan operatör i utlandet istället för ditt när hemma i Sverige. Alla svenska operatörer har avtal med andra operatörer runt om i världen som gör det möjligt att använda mobilen när man reser utomlands.

Tidigare tog operatörer inom EU och EES ut avgifter för samtal, meddelande och speciellt för att surfa i olika nät. Detta behöver du inte oroa dig för längre! Nu kan du ringa, skicka meddelanden och surfa med ditt abonnemang när du reser inom EU och EES utan att det tillkommer några extra kostnader.

Fri roaming gäller hela din surfmängd på alla våra abonnemang. Fri roaming gäller enbart under semesterresor och inte under permanent boende. Då hänvisas du till att beställa ett abonnemang i detta land.

OBS! Tre viktiga saker att tänka på:

  1. Det kan tillkomma avgifter för Roaming om du t.ex befinner dig på en båt och inte har tillgång till en mast på fastlandet. Då kommer din mobil att koppla upp sig mot en Satellit och detta är inte fritt. Priserna för att vara uppkopplad mot satellit kan variera så för att vara på säkra sidan rekommenderar vi att du sätter din telefon i flygplansläge om du skall ut på havet.
  2. Vissa nummer kan ha en taxa på sig. Dessa ingår inte i de fria samtalen/SMSen. Detta kan exempelvis vara hyrbilsföretag, flygbolag, banker med mera. I vissa fall står det att dessa är kostnadsfria - detta är ifrån inhemska telefonnummer.
  3. Befinner du dig ett land som angränsar till länder som inte ingår i EU/EES kan din telefon koppla upp sig mot ett nätverk i detta land. Det kan t.ex hända om du är på öar i Grekland som ligger nära Turkiet, på Cypern eller i Italien eller Frankrike om du befinner dig nära Monaco. Om du blir uppkopplad mot en mast i ett land utanför EU/EES och använder din telefon kommer du bli debiterad för denna förbrukning enligt taxa som är för respektive land. Håll gärna lite extra koll så att du inte åker på en onödig avgift för detta.

Tjänstpris
Ringa från EU och EES till Sverige✅ Fritt
SMS:a och MMS:a från EU och EES till Sverige✅ Fritt
Surfa inom EU och EES✅ Fritt
SMS:a och MMS:a inom EU och EES✅ Fritt
SMS:a och MMS:a från Sverige till hela världen✅ Fritt
Ringa från Sverige till hela världen❌ Ej fritt
Ringa från EU/EES till länder utanför EU/EES❌ Ej fritt
Ringa, SMS:a, MMS:a och surfa över satellit❌ Ej fritt
Ringa eller SMS:a till betalnummer❌ Ej fritt

Med Fello har du fri roaming i följande länder:

Belgien BelgienBulgarien BulgarienCypern (ej turkiska delen) Cypern (ej turkiska delen)Danmark DanmarkEstland EstlandFinland FinlandFrankrike FrankrikeGrekland GreklandIrland IrlandItalien ItalienKanarieöarna KanarieöarnaKroatien KroatienLettland LettlandLitauen LitauenLuxemburg LuxemburgMalta MaltaNederländerna NederländernaPolen PolenPortugal PortugalRumänien RumänienSlovakien SlovakienSlovenien SlovenienSpanien (inkl Kanarieöarna) Spanien (inkl Kanarieöarna)Sverige SverigeTjeckien TjeckienTyskland TysklandUngern UngernÅland ÅlandÖsterrike ÖsterrikeIsland IslandLiechtenstein LiechtensteinNorge Norge

Vanliga frågor

Spendera längre tid inom EU/EES, hur blir det med avgifter för förbrukningen?
Vad gäller på Cypern?
Vad kostar det om jag ringer från Sverige till ett land inom EU/EES?
Jag ska ut och åka båt - vad ska jag tänka på?
Gäller fri roaming när jag åker färja till ett annat land?
Hur många samtal och sms ingår om jag reser inom EU/EES?
Kan jag ringa betalsamtal när jag befinner mig utomlands?
Vad kostar det om jag åker till ett land inom EU/EES och ringer till ett land utanför EU/EES?
Kan jag använda hela min surfmängd när jag reser inom EU/EES?
Gäller fri roaming inom EU/EES på alla abonnemang hos Fello?
Vilka länder ingår med fri roaming inom EU/EES?

Varför Fello?

Det spelar egentligen ingen roll vad vi säger, det är våra fellos du ska lyssna på. Därför finns vi att recensera på Trustpilot.

Se alla omdömen

Fello logo

Fello en del av Telia Sverige AB. Johan Willins gata 6, 416 64 Göteborg

© Telia Sverige AB 556430 - 0142